Archief

September 2014

Wat een gewelding initiatief van Huissenaar Hans Schmeinck. Hans is 25 jaar in het vak als dj (wie kent hem niet als dj Kinki Schmincki in Hét Moment) en wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Op 10/11 oktober houdt hij een 25-uurs dj marathon in De Buitenpoort in Huissen. En dan is niet het enige bijzondere. Hans haalt met de actie geld op voor het goede doel: Stichting Huissens Weldoen. Zo kunnen wij nog meer gezinnen in Huissen helpen die een financieel steuntje in de rug nodig hebben.
Meer weten over de bijzondere actie van Hans? Kijk op www.facebook.com/HansSchmeinck
 

Juni 2014

Vorige maand vond bij De Buitenpoort de prijsuitreiking plaats van de ballonwedstrijd van Stichting Huissens Weldoen. In totaal wonnen 11 kinderen prachtige prijzen.  Jayson de Vos won de hoofdprijs, een prachtige fiets van Tweewielcentrum Huberts. Zijn ballon is 450 km verderop gevonden in Eimersleben in Duitsland. De tweede plaats was voor Fleur Rutgers (207 km) en Malu van Deutekom en Yannieck Wamelink werden gedeeld derde. Hun ballonnen werden 144 km verderop gevonden. Zij wonnen alle drie een kadobon van Huisman Sport. 

Naast de ballonwedstrijd vond er ook een trekking plaats o.l.v. Lingewaerd Notarissen. Nog 8 kinderen wonnen een kadobon van Huisman Sport. Dit zijn:
Stijn de Kler, Shukri Mahamiad, Niecky Beukes, Sanne van Konijnenburg, Lene Westerink, Mare Proost, Kaya, Hamza Alobydi. 

De gelukkigen gingen met voorzitter Klaas Nienhuis op de foto!4 mei 2014


Woensdag 14 mei vindt de prijsuitreiking van de ballonwedstrijd en de loterij plaats. Om 16.00 uur zijn de winnaars welkom bij De Buitenpoort in Huissen. 
Winnaars krijgen maandag 5 mei persoonlijk bericht. Dinsdag 6 mei staat de uitslag ook op deze site. 

----

7 april 2014 - Aandacht bij Lingewaard Lokaal

In de uitzending van 6 april gaf Lingewaard Lokaal aandacht aan de stichting. Janet van der Wel, secretaris in gesprek met presentator Wim Evers (bij ca. 29 minuten en 30 seconden). 

---

6 april 2014 - Bloemen voor de stichting


Deze zondag ontving voorzitter Klaas Nienhuis uit handen van de Protestantse Gemeente te Huissen een prachtige bos bloemen. De Protestantse Gemeente waardeert het burgerinitiatef zeer.

---

2 april 2014 - Stichting Huissens Weldoen een feit

   

Vandaag was het feest! Het oplaten van zo'n 200 ballonnen stond symbool voor de officiële start van Stichting Huissens Weldoen! Onder de enthousiaste begeleiding van studenten van het Rijn Ijssel College werden de 200 aanwezige kinderen vermaakt met muziek en dans. Na de toespraken van voorzitter Klaas Nienhuis en wethouder Bart van Eeten, werden de ballonnen onder luid gejuich opgelaten. De start werd mede mogelijk gemaakt door het Rijn Ijssel college, Huisman Sport, Albert Heijn en vele andere betrokkenen. Een sfeerimpressie en interviews met de voorzitter en wethouder staat op de website van kanaal 13.

---

31 maart 2014 - Fonds voor financiële steun Huissense minima


Vandaag stond in dagblad De Gelderlander een artikel over de stichting. 

---

31 maart 2014 - Voorwaarden ballonwedstrijd

Op woensdag 2 april vindt om 15.30 uur, op het schoolplein van de oude Aloysiusschool aan de Doelenstraat, een ballonwedstrijd plaats. De voorwaarden staan bij FAQ.
 

---

31 maart 2014 - Voorwaarden loterij 

Op woensdag 9 april vindt de trekking van de loterij plaats. De voorwaarden staan bij FAQ. 

---

14 maart 2014 - Kick-off Huissens Weldoen

Op woensdag 2 april vindt de kleurrijke start van Stichting Huissens Weldoen plaats. Op het schoolplein van de oude Aloysius school aan de Doelenstraat worden door zo veel mogelijk schoolkinderen ballonnen opgelaten als symbolische start van onze nieuwe stichting. Zij kunnen met deze ballonwedstrijd mooie sportieve prijzen winnen. Meer informatie ontvangen de kinderen via hun school. 

Daarna vindt om 16.30 uur in De Buitenpoort aan de Helmichstraat voor geïnteresseerde organisaties en instanties een presentatie plaats over de stichting en haar doelen. Namens de gemeente is wethouder Van Eeten bij beide bijeenkomsten aanwezig. Wilt u aanwezig zijn bij de voorlichtingsbijeenkomst? Laat het ons weten via 'contact'.